Ny information öppen för att läsa.

Fredag 17 maj och måndag 20 maj, Annandag pingst är röda dagar i Norge.
Inga beställningar kommer kunna skickas ut under dessa dagar. 

Ytbehandling och Hey'di Dekorputs

Ytbehandling och Hey'di Dekorputs

Underhåll utomhus.

Vår och sommar är tiden för underhållsarbeten på våra hus och trädgårdar.
Vi lägger mycket tid och pengar på underhåll och vi önskar självklart ett fint resultat som är bestående och håller sig fint under en lång tid framöver.

Hey'di Dekorputs/slammor är känt för många som en bra lösning för fasader som behöver underhåll eller rustas upp. Det är en produkt som ger en dekorativ yta och den är även vattentät, men samtidig låter den fasaden andas då den är diffusionsöppen.
Detta minskar risken för fult flagnande.

Hey'di Kalkfärg är en kalkbaserad färg som har samma sorts egenskaper. Använd borste eller roller för att måla. Denna produkt ger en slätare yta än Hey'di Dekorputs/slamma.


Hur får man ett bra resultat?

Vill man ha ett bra resultat så är förberedelser viktigt. Du måste rengöra underlaget väl och reparera alla skador och sprickor. Tvätta noga med ett avfettande tvättmedel, t.ex. Hey'di Grundrens.
Reparationer utförs med Hey'di Stormuring,  som är ett mångsidigt och vattentätt reparationsbruk.

På obehandlade väggar och sugande underlag används Hey'di Primer Fasad, detta säkerställer god vidhäftning och jämnt sug i underlaget vilket ger mindre flammig ytan och jämnare färgton över hela fasaden.

Gammal färg bör tas bort, men produkterna kan även appliceras ovanpå målning. Men då är det mycket viktigt att först kontrollera att färgen sitter ordentligt fast, för om den gamla färgen lossnar så lossnar allt!
För Hey'di dekorputs måste en del av vattnet också ersättas med Hey'di KZ för god vidhäftning medan Hey'di Kalkfärg kan målas direkt på gammal färg (om den sitter ordentligt).


Applicering:

     

Hey'di Dekorputs appliceras enklast med en målarborste eller kalkborste. 

En del borstar med naturborst har en blekgul färg på borsten och känns lite klibbig vid beröring, dessa absorberar produkterna lätt och är trevlig att arbeta med. Borsten ska fuktas med vatten före användning och rengöras emellan. Applicera på väggen i minst 2 flödiga strykningar, fukta väggen med vatten mellan strykningarna.

Hey'di Dekorputs finns i 4 färger, Vit, Ljusgrå, Grå och Murgrå.

Hey'di Kalkfärg appliceras med en vanlig pensel eller roller och finns i 3 färger, Vit, Ljusgrå och Grå.

 

Stödmurar, fristående väggar och väggar utan takutsprång

På stödmurar, fristående väggar och andra murar/fasader/väggar där vatten och regn kan rinna fritt nedför ytan rekommenderas inte användning av kulörerna ljusgrå, grå och murgrå. Dessa färger får vita streck eller blir helt vita på grund av utfällningar från putsen och från underlaget.

 

 

 

Läs också